Идеята е отговор на предложението от вчера на ДБ за преместване

...
Идеята е отговор на предложението от вчера на ДБ за преместване
Коментари Харесай

Искат референдум за премахването на Альоша

Идеята е отговор на предложението от през вчерашния ден на Демократична България за пренасяне на монумента в Музея на социалистическото изкуство в София - непосредствено, без допитване, до края на годината

Пловдивските съветници от Има Такъв Народ са внесли предложение в локалния парламент за осъществяване на референдум за ориста на паметника Альоша, заяви сайтът . Въпросът е дефиниран по този начин: „ Да бъде ли осъществено пренасяне на паметника на руската войска, по–известен като „ Альоша “, издигащ се на върха на рид Бунарджик в Пловдив? “.

Идеята е отговор на предложението от през вчерашния ден на Демократична България за пренасяне на монумента в Музея на социалистическото изкуство в София - непосредствено, без допитване, до края на годината. Референдумът цели негативен резултат. А и ще разреши на локалните политиците да не поемат отговорност, тупайки топката, великодушно предоставяйки думата на народа. Твърде е допустимо в действителност да се стигне до допитване, тъй като малко от членовете на пъстрия общински съвет поддържат ремонт. Несъгласие има даже в Политическа партия, които са сътрудник на Демократична България. Преди няколко дни някогашният кмет, сегашен общински консултант от болшинството Славчо Атанасов, също предложи референдум.

Идеите - пряк ремонт или референдум, към този момент се придвижват. Днес правната комисия към общинския съвет реши да изиска от администрацията план какъв брой биха коствали двете инициативи, а и може ли чисто механически да се реалокира паметникът.

Темата за Альоша бе повдигана няколко пъти през последните 34 години. Стана още веднъж настояща след демонтажа на столичния мемориал на руската войска.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР